Filmrecension : The Nightmare Before Christmas


Halloween Town är en by vars invånare består av missbildade monster, vampyrer, spöken, andar,  varulvar och häxor som ägnar sig åt att förbereda inför Halloween, för att sedan skrämma vettet ur människorna. Jack Skellington är deras ledare som varje gång leder dom till en lyckad Halloween, men Jack har börjat tröttna på samma rutin år ut och år in. Under en vandring i skogen hittar Jack en dörr, som öppnar en portal till "Christmas Town". Jack blir fascinerad av det han får se i Christmas Town, och försöker sen berätta om Julens stämning åt invånarna i Halloween Town. Byns invånare misslyckas med att förstå meningen och istället jämför allt med iden kring Halloween, så dom bestämmer sig för att ta över den kommande Julen.

Tim Burton typska stil lyser igenom The Nightmare Before Christmas, fast den är regisserad av Henry Selick. Burton skrev historien, men p.g.a. av han var väldigt upptagen med Batman Returns så kunde han inte regissera filmen, utan agerade istället som producent och Selick fick ta över regissörsstolen.

The Nightmare Before Christmas är en animerad film, men här det knappt inga dataanimationer utan allt görs med stop-motion. Trots att stop-motion idag kan kännas lite daterad, så är det endå en sak som gör att filmen får sin charm.

Danny Elfman står för musiken, som oftast i Tim Burton-filmer, och gör ett mycket bra jobb. Speciellt med låtar som "This Is Halloween" och "Oogie Boogie's Song".

Många människor älskar verkligen The Nightmare Before Christmas, och jag kan förstå varför. Men filmen är en animerad musikal, och det är något som inte direkt intresserar mig.
En trevlig jul saga, men inte mycket annat.

"There's children throwing snowballs, Instead of throwing heads.
They're busy building toys, and absolutely no one's dead"


Kommentarer
Postat av: Royale with Cheese

Jag har faktiskt inte sett denna än.



Även om musikal inte är min grej, så kan det kanske passa ändå.

Vissa musikalen har sin speciella charm och denna verkar verkligen ha det.

2009-02-09 @ 21:42:46
URL: http://royalewithcheese.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0